Прогнозата е, че уикенд туризмът ще остане модел на почивка на

...
Прогнозата е, че уикенд туризмът ще остане модел на почивка на
Коментари Харесай

Уикенд туризмът ще се запази като модел на почивка при българите

Прогнозата е, че " уикенд туризмът "  ще остане модел на отмора на българите и след ковид. Това евентуално се дължи на финансово-икономическите параметри на българските жители и промененият режим на работа, съобщи в ефира на bTV изпълнителният директор на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова. 

По думите й, все по-често българинът избира дългият почивен уикенд или от петък до неделя за своята отмора на морето. А цената на туристическия артикул разяснява по този начин: " Тя е съставния елемент, не зависи единствено от цената на плажните услуги и питателните артикули, дали желаеме да е на ниска цена туристическият ни артикул. Бяхме в класацията на най-евтина туристическа дестинация и искахме да излезем от нея ".

" Важно е дали в действителност би трябвало да се понижат цените на туристическите продукти или да се повишат изискванията за качеството, което получаваме ", сподели още тя. 

Според нея мярката за субсидиране на чартърните полети е директна, само че е закъсняла връзката в интернационален проект.

" Мярката като концепция беше дефинирана в средата на май месец, преди да изтече, не беше точно формулиране, беше променяна, прегласувана, получи нотификация от Брюксел тази заповед и опцията да се употребява закъсня с 2 месеца, което не значи, че няма да покрие разноски на туроператори и на самолетна компания, закъсня интернационалната връзка, че България предлага тази мярка ", разяснява изпълнителният директор на Националния ръб по туризъм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР